Bimbingan Rumah Tangga 31 Ciri Suam Idaman

Bimbingan Rumah Tangga 31 Ciri Suam Idaman

Price:

Ciri-ciri Suami Idaman Seorang Wanita dan Tip Untuk Memenangi Hati Mereka

Dalam kehidupan berumah tangga perkara yang sering menjadi perhatian umum adalah bagaimana ciri-ciri isteri idaman. Hal ini terjadi kerana dipengaruhi oleh budaya masyarakat kita di mana pihak lelaki yang meminang wanita. Ertinya kuasa memilih lebih berada di tangan lelaki. Oleh itu lelakilah yang memilih calon isteri idamannya sedangkan pihak wanita tiada pilihan. Sebab itulah agaknya jarang dibincangkan bagaimanakah ciri-ciri seorang suami idaman.

Sebenarnya mencari atau mendapatkan seorang suami idaman itu lebih penting daripada mendapatkan isteri idaman. Ini kerana suami yang akan menjadi pemimpin kepada isteri, yang akan membimbing dan menentukan hala tuju kehidupan mereka sebagai suami isteri. Hal ini Allah jelaskan dalam firman-Nya:

"Kaum lelaki adalah pemimpin atas kaum wanita kerana Allah telah melebihkan sebahagian mereka daripada sebahagian yang lain" (Surah an-Nisa' : 34)

Apakah ukuran suami yang idaman? Buku ini menggariskan ukuran suami idaman menurut kata mata Islam berlandaskan al-Quran dan Hadis Rasullullah s.a.w. Buat gadis-gadis yang bakal mendirikan rumah tangga buku ini akan memberikan pedoman buat anda untuk memilih calon suami yang bakal membahagiakan anda.

Buat pada lelaki dan suami... apa yang digariskan di dalam buku kecil ini boleh dijadikan panduan dan rujukan bagi membentuk diri menjadi seorang suami idaman setiap para isteri. Dan buat para isteri hadiahkanlah buku ini buat suami tercinta.

Tajuk: Bimbingan Rumah Tangga 31 Ciri Suam Idaman
ISBN:
Penerbit: ,Telaga Biru
Penulis: Siti Nor Bahyah Mahamood & Zulina Hassan
Muka Surat: 000
Halaman:
Format: Paperback
Berat (kg): 0.2
Dimensi (inch): 5" x 8"
Availability: In Stock/
price/RM20.90

0 Reviews