CARA MAKAN RASULULLAH S.A.W Makanan Sihat dan Berkualiti

CARA MAKAN RASULULLAH S.A.W Makanan Sihat dan Berkualiti

Price:

Pada suatu hari Ibnu Umar r.a. pernah berjalan lambat seakan sedang meniti di atas titian. Melihat itu, seseorang bertanya kenapa beliau berjalan lambat seperti itu. Beliau pun segera menjawap bahawa dirinya berjalan sedemikian, kerana mengikuti langkah dimana Rasulullah s.a.w. melangkahkan kakinya di sekitar kawasan itu. Demikianlah para sahabat meutaba'ah Rasulullah s.a.w. hingga cara melangkah dan tempat baginda berpijak di tanah sekalipun turut mereka ikuti.

Jadi, setiap muslim dituntut untuk memutaba'ah Rasulullah s.a.w. dalam setiap aspek kehidupan, termasuklah mengetahui bagaimana cara baginda makan dan apa pula makanan yang menjadi kegemaran baginda yang tentunya makanan sihat dan berkualiti. Bagaimanakah cara Rasulullah s.a.w. makan? Apa pula jenis makanan seharian baginda yang tentunya merupakan makanan yang sihat dan berkualiti?

Buku ini memaparkan kepada kita bagaimana cara baginda makan sekali gus memperkenalkan jenis makanan harian baginda. Dengan mengikuti pola dan cara pemakanan baginda diharapkan kita dapat hidup sihat dan berkualiti bagi memastikan risalah dan matlamat hidup kita pun berjalan seperti mana yang telah dituntut oleh syariat Islam.

Tajuk: CARA MAKAN RASULULLAH S.A.W Makanan Sihat dan Berkualiti
ISBN: 9789675115844
Penerbit: Al-Hidayah
Penulis: Prof.Dr. Abdul Basith Muhammad As-Sayyid
Muka Surat: 341
Halaman:
Format: Paperback/Hardcover
Berat (kg): 0.496
Dimensi (inch): 6" x 9"
Availability: In Stock
price/RM25.90

0 Reviews