Doa-Doa Para Nabi & Wali

Doa-Doa Para Nabi & Wali

Price:

Konsep sebenar doa bukanlah semata-mata memohon pertolongan Allah. Tempi hakikat utama doa adalah satu ibadah yang meletakkan kita, manusia ini sebagai hamba di sisi Allah. Solat itu sendiri juga merupakan doa kerana di dalam solat terdapat ayat-ayat dan zikir yang kita bacakan setiap kali waktu solat adalah doa dan permintaan kita kepada Allah.

Dengan berdoa kita akan lebih dekat dan sentiasa mengingati Allah swt. Doa merupakan satu ibadah yang agung dan amat disukai Allah swt. Dengan berdoa kita akan sentiasa ingatkan Allah dan mematuhi apa yang disuruh dan dilarang oleh Nya.

"Dan apabila hamba-hambaKu bertanya kepadamu tentang Aku, maka (jawablah) bahawasanya Aku adalah dekat. Aku mengabulkan permohonan orang yang berdoa apabila dia memohon kapadaKu, maka hendaklah mereka memenuhi (segala perintah)Ku dan hendaklah mereka beriman kepadaKu agar mereka selalu berada dalam kebenaran." (al-Bayarah : 186)

Tidak ada suatu pun yang lebih mulia di hadapan Allah selain doa dan is adalah sebaikbaik ibadah. Semoga doa-doa yang di wariskan oleh para Nabi dan wall boleh kita amalkan dan mendekatkan lagi kita kepada Allah, Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.

Tajuk: Doa-Doa Para Nabi & Wali
ISBN: 9789673680252
Penerbit: Al-Hidayah
Penulis: Dr. Mohd Puzhi Usop,
Muka Surat: 200++
Halaman: hitam putih
Format: Paperback
Berat (kg): 0.425
Dimensi (inch): 5" x 7"
Availability: In Stock
price/RM13.90

0 Reviews