Panduan Lengkap Ibadah Solat

Panduan Lengkap Ibadah Solat

Price:
Solat merupakan hubungan yang unik antara seorang hamba dengan penciptanya. Solat juga tidak dapat difahami dan dihayati kecuali bagi insan yang mengetahui bahawa solat merupakan hubungan yang ajaib antara hamba dengan Khaliq yang tidak dapat dikiaskan dengan hubungan antara dua makhluk di atas bumi ini. Hubungan yang terjalin dalam solat ini lebih kukuh dan sempurna, kerana ia merupakan jalinan rindu antara hamba dengan Rabbi.

Solat yang penuh makna adalah solat yang sempurna dan sesuai dengan panduan yang ditentukan oleh Islam. Solat yang didirikan tanpa dengan berilmu samalah seperti bahtera tanpa nakhoda yang berlayar tanpa arah serta tujuan dan akhirnya sampai dihujung kesesatan. Maka rugilah insan yang tidak prihatin dalam membetulkan ibadah solatnya.Solat merupakan rahmat Allah SWT dan dengan solat sahaja manusia dapat berhubung langsung dengan Allah SWT.

Semoga buku ini dapat dijadikan panduan dalam mendirikan ibadah solat dengan sempurna dan mendapat keredhaan Allah SWT, Insya Allah.

Judul : Panduan Lengkap Ibadah Solat
Penulis : Hj Johari Hj Alias
Penerbit : DARUL NU`MAN
Tajuk: Panduan Lengkap Ibadah Solat
ISBN:
Penerbit: Darul Nu'man
Penulis: Hj. Johari Hj. Alias
Muka Surat: 000
Halaman: hitam putih
Format: Paperback
Berat (kg): 0.3
Dimensi (inch): 6" x 9"
Availability: Sold Out
price/RM10.90
Panduan Lengkap Ibadah Solat

0 Reviews