Travelog Wartawan Islam

Travelog Wartawan Islam

Price:

Buku “Travelog Wartawan Islam” ini sungguh mengasyikkan. Ia sesuatu yang mesti dibaca dan dihayati dengan naluri hati oleh semua yang mengaku dirinya manusia. Tidak kira samada anda seorang pembaca yang bukan beragama Islam atau yang mengaku sebagai seorang Muslim.

Buku ini mempunyai nilai moral yang tinggi, estetika yang berkualiti dan prinsip hidup yang sungguh jitu. Juga membuktikan setiap manusia ciptaan Allah yang berniat baik walau hanya sekelumit di hati yang suci murni, maka Allah akan memberi panduan jalan kehidupan yang terbaik.

Maha Suci Allah yang memberi pertunjuk kepada sesiapa jua yang Dia kehendaki tanpa batas, dan juga boleh tersasar dalam kehidupan dunia jika tersalah. Sebab itu ramai juga yang mengajar Ilmu Syariah tetapi longgar amalannya syariatnya, dan ada yang mengajar Ilmu Tauhid tetapi tidak langsung mentauhidkan(taat sepenunhya) kepada Allah SWT dalam kehidupan sehariannya. Renungilah..

Perkongsian kisah benar wartawan ini teramat baik buat tauladan semua pengamal media samada yang baru atau lama serta sesiapa yang luas pergaulan sosial dalam kerjaya seharian.

Mudah-mudahan hati anda merasa keabadian diri sebagai manusia dan mendapat sebutir sinar mutiara hidayah apabila membaca kisah benar ini yang digarap dari lubuk hati penulis dengan sejujur-jujurnya.

Tajuk: Travelog Wartawan Islam
ISBN: 9789673610228
Penerbit: Kemilau Publika
Penulis: Roslan Hamid
Muka Surat: 256
Halaman: hitam putih
Format: Paperback
Berat (kg): 0.28
Dimensi (inch): 5.5" x 8"
Availability: In Stock
price/RM18.90

0 Reviews