Seni Gelora Jimak & Etika Hubungan Suami Isteri

Seni Gelora Jimak & Etika Hubungan Suami Isteri

Price:

Daripada dorongan rasa cinta kepada Allah dan demi mengharap redha-Nya, suami isteri akan lebih suka memberi daripada menerima. Memberi senyuman, memberi layanan, memberi ciuman, memberi hadiah, memberi pertologan, memberi kegembiraan dan sebagainya. Lalu hiduplah budaya saling memberi dan menambah ikatan cinta suami isteri. Lalu lahirlah seni gelora jimak yang indah, yang merupakan seni berumahtangga yang akan menyerikan lagi kehidupan pasangan suami isteri.

Tegasnya, cinta kepada Allah menyuburkan dan memurnikan cinta antara manusia. Kerana cinta suami isteri, cinta ibu dan anak serta cinta-cinta lain, tidak lagi bersalut kepentingan diri apabila cinta itu betul-betul berlandaskan kepatuhan kepada kehendak dan aturan Ilahi.

Indahnya Islam apabila cinta diatur sesuai dengan tuntutan kehidupan sehingga dalam kehidupan berumahtangga. Cinta sesama isteri diatur agar dilaksanakan seiring dengan cinta kepada Tuhan. Cinta suami isteri melahirkan sebuah seni iaitu SENI "BERCINTA" atau SENI ROMANTIK YANG TERINDAH.

Tajuk: Seni Gelora Jimak & Etika Hubungan Suami Isteri
ISBN: 9789833092963
Penerbit: Pustaka Azhar
Penulis: Jaafar Muhd. Siddiq
Muka Surat: 201
Halaman: hitam putih
Format: Paperback
Berat (kg): 0.205
Dimensi (inch): 6" x 8.5"
Availability: In Stock
price/RM13.90

0 Reviews