Mengenal Diri Dan Wali Allah

Mengenal Diri Dan Wali Allah

Price:
Buku ini, buah pena Al-Ustaz Mustapha Mohamed Al-Jiasi (Al-Ahmadi) adalah sebuah buku ilmiah yang pertama kali mengupas hakikat tasauf dengan cara mendalam yang belum pernah wujud di alam persuratan Melayu hari ini. Buku ini ternyata mendapat sambutan hangat dari masyarakat pembaca sekalian sejak ianyan diterbitkan (dalam edisi Jawi) hingga ke hari ini.

Untuk memenuhi hajat pembaca sekalian, kini kami terbitkan pula dalam edisi Rumi agar tersibar lebih luas dan menyeluruh.

Dalam edisi Rumi ini pengarang telah membuat sedikit pembetulan dan tambahan yang tidak begitu menjejaskan dari edisi Jawinya.

Buku ini menjelaskan kekeliruan-kekeliruan kebanyakan orang ramai khususnya kaum intelek tentang hakikat ilmu tasauf sehingga menyebabkan timbulnya tuduhan-tuduhan fitnah terhadap kaum sufi sejak dahulu sampai sekarang.

Buku ini lahir sebagai menyahut cabaran zaman - Mengapa dunia penuh dengan angkara ancaman terhadap umat manusia? Tuan-tuan sila cari sendiri apakah sebab musababbnya! Tuan-tuan akan bertemu jawapannya bila membaca buku ini.
Tajuk: Mengenal Diri Dan Wali Allah
ISBN: 9789838672870
Penerbit: Pustaka Aman Press
Penulis: Mustafa Muhammad Al-Jiasi
Muka Surat: 160
Halaman: hitam putih
Format: Paperback
Berat (kg): 0.18
Dimensi (inch): 5.5" 7.5"
Availability: In Stock
price/RM10.90

0 Reviews